Waarom Open Source?

Er zijn teveel redenen om over te stappen op open source software! De belangrijkste redenen zijn:

  • geen licentiekosten dus besparing op uw ICT-kosten;
  • met legale software werken;
  • open source software is vaak stabieler en betrouwbaarder;
  • aanpasbaar aan de eigen situatie;

Voor zowel grote als kleine instellingen of bedrijven is het van belang om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Ook starters hebben er belang bij om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is het van belang om met legale software te werken. St. Brein controleert regelmatig m.n. ook startende bedrijven en kan forse boetes uitdelen!

Maakt onbekend onbemind?

Onbekend maakt inderdaad vaak onbemind. Maar… veel mensen hebben wel eens van open office of linux gehoord. Linux heeft bij veel mensen de naam complex en ingewikkeld te zijn, alleen voor de echte computerdeskundigen. Dit is echter al lang niet meer zo. Ubuntu (een van de populairste linux distributies) is zowel v.w.b. installeren als in het gebruik een zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk besturingssysteem. In onze ogen is het -zeker in een professionele omgeving- veel handiger en aanpasbaarder dan windows vista of windows 7.

Aanpasbaar

Voor onze eigen bedrijfsomgeving hebben we op basis van Ubuntu 9.04 een aangepaste desktop ontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat onze werkers en administratieve krachten snel en efficiënt moeiteloos hun weg kunnen vinden met de desktop en in het netwerk.

Ook voor U kunnen wij op maat een desktop omgeving maken waarin ook de herkenbaarheid van uw bedrijf terug komt. Ook de gebruikte programma’s zijn in overleg op uw wens aanpasbaar. In feite maken wij voor U een eigen versie van Ubuntu die u vanaf een installatie cd op elke machine kunt installeren en waarin een aantal basisinstellingen al direct meegenomen worden.